Acerola - Naturalne źródło Witaminy C

Unived-Natural-Vitamin-C-Acerola-C-LS Acerola to niewielki okrągły owoc wywodzący się z Wysp Karaibskich. Acerola zwana również wiśnią z Barbados, jest prawdziwą skarbnicą witaminy C. Jej jeden, niewielki owoc zawiera tyle samo witaminy C, co kilogram cytryn, zaś mała szklanka wyciśniętego z niej soku odpowiada 14 litrom soku z pomarańczy. Acerola cechuje się najwyższą zawartością witaminy C. Jej owoce zawierają od 1000 do 4500 mg kwasu askorbinowego na 100 g świeżej masy. Acerola znana jest na całym świecie przede wszystkim za najwyższą zawartość witaminy C w 100 gramach ze wszystkich owoców świata, jednak zawiera również bardzo dużo witaminy A (beta-karotenu) tworząc z witaminą C naturalne łatwo przyswajalne kompleksy witaminowe. Wiele czynników ma wpływ na zawartość witaminy C w wiśni z Barbados. Wskazaniem do urozmaicenia swojej diety suplementami z acerolą czy świeżymi owocami wiśni z Barbados jest zwiększone zapotrzebowanie na witaminę C. Wspomniany stan występuje zwykle w okresach spadków odporności (np. jesienią i zimą w związku z sezonem grypowym). Acerola może być zatem świetnym źródłem kwasu askorbinowego, stąd możliwość jej zastosowania jako naturalnego suplementu w stanach niedoborowych lub zwiększających zapotrzebowanie na tę witaminę. Ciekawy jest również fakt, że w jednym owocu malpigii ważącym w przybliżeniu 4,5 g znajduje się tyle samo kwasu askorbinowego co w kilogramie cytryn.

Acerola+ 90 Tabletek

Produkt biofermentacji przez bakterie kwasu mlekowego (Lactobacillus) owocu aceroli znajduje zastosowanie w kosmetykach o działaniu anty-aging. Literowe oznaczenia występujące w nazwach tego kwasu mówią o tym, po której stronie położona jest grupa hydroksylowa. Rekordowa zawartość kwasu L-askorbinowego sprawiła, że acerola stała się rośliną wykorzystywaną w leczeniu. Szczególnie często leczniczą wykorzystywaną w fitoterapii różnych schorzeń. Nie zapominajmy o przeciwutleniaczach, których w aceroli jest na pęczki – karotenoidy (nie tylko beta-karoten, łącznie aż 17 różnych rodzajów), polifenole, antocyjany, flawonoidy (taka dawka antyoksydantów w połączeniu z witaminą C może zdziałać cuda!). Natomiast soczysty miąższ i delikatność skórki owoców aceroli sprawiają, że są one mimo wszystko chętnie spożywane (również przez dzieci). W środku znajdują się trzy pestki oraz soczysty i bardzo kwaśny miąższ. W badaniu histologicznym odnotowano zwiększoną zawartość włókien kolagenowych oraz sprężystych, a ultradźwiękowy pomiar gęstości skóry wykazał jej zwiększenie. Szacowana zawartość karotenoidów w 100 g owoców to 371-1881 mg. Acerola, czyli wiśnia z Barbados jest nie tylko ogromnym bogactwem witaminy C, ale także karotenoidów i polifenoli. suplement na odporność

Acerola Dla Dzieci Opinie

Fotos gratis : rama, Fruta, baya, arbusto, comida, Produce, hojas perennes, bayas, Frutas, ornamental, Vitaminas, agrio, Semi maduro, planta floreciendo, Chokecherry, Saúco negro, Bayas de saúco, Bayas lilas, Chokeberry, Planta de tierra Jej sok zawiera aż siedemnaście związków należących do grupy karotenoidów. W Ameryce sok z aceroli jest dodatkiem odżywek witaminowych dla niemowląt i małych dzieci. Jeśli z jakichś przyczyn dieta jest uboga w witaminę C, wówczas można przyjmować nieduże ilości suplementów z aceroli. Ten pochodzący z Wysp Karaibskich owoc to jedno z najbogatszych naturalnych źródeł witaminy C. Zawiera w sobie także duże ilości witamin A, B1, B2 oraz fosforu, wapnia, magnezu, potasu, niacyny, pirydoksyny i żelaza. 5. Bardzo duże ilości wiśni aceroli przez długi czas mogą powodować powstawanie kamieni nerkowych. Zawarty w aceroli beta-karoten wspomaga leczenie trądziku i opóźnia pojawianie się zmarszczek, podobnie jak witamina C, która dodatkowo uszczelnia naczynia krwionośne. Wspomniany beta-karoten wspiera leczenie trądziku i opóźnia starzenie się skóry, a także uszczelnia naczynia krwionośne. Owoce aceroli, dlatego że zawierają witaminę C i inne przeciwutleniacze, mogą wspomagać leczenie chorób obniżających sprawność umysłową i fizyczną, a także sprawdzać się w profilaktyce chorób nowotworowych i wieku podeszłego.

2. Karotenoidy odpowiadają za syntezę witaminy A, która jest niezbędna do prawidłowego widzenia, dzięki temu owoce te działają profilaktycznie w przypadku chorób oczu, np. zaćmy. Truskawki mają tylko 60 mg witaminy C/100 g, a cytryna – 53mg/100 g. Dostarczenie w krótkim czasie wyższych dawek witaminy C w suplemencie będzie postępowaniem znacznie rozsądniejszym niż stopniowe dostarczanie jej z dietą. Brak chemicznych i pozornie potrzebnych dodatków świadczy o wysokiej jakości producenta, którego celem jest dostarczenie klientom optymalnych dawek niezbędnych składników, pozwalając na uzyskanie maksymalnych korzyści na drodze ich stosowania. 2. Nie bierz dużych dawek żadnego produktu z witaminą C i stopniowo zmniejszaj ilość, jeśli już przyjmujesz duże dawki. Oddziałują pozytywnie, spożywane w dużych ilościach mają działanie ochronne w stosunku do naczyń krwionośnych, korzystnie wpływają na profil lipidowy, stymulują produkcję rodopsyny – substancji niezbędnej w procesie widzenia. Ludzki organizm przyswaja je w niewielkiej ilości, jednak ich działanie nie pozostaje obojętne. tabletki na odporność W Polsce świeże owoce nie są dostępne, jednak warto zaopatrzyć się w ekstrakt z aceroli w postaci soku, tabletek lub proszku. Suplementy diety w postaci tabletek lub proszku produkowane są na bazie w pełni naturalnego wyciągu z owoców. Czerwone zabarwienie owoców wynika z obecności antocyjanów. Suplementy z owoców acerolii są idealne w okresach obniżonej odporności, rekonwalescencji czy choroby.

Dodaj komentarz